Wat zijn de gevaren van asbest?

Wat zijn de gevaren van asbest?

Asbest is een materiaal dat in het verleden veelvuldig werd gebruikt in de bouw vanwege zijn sterke, hittebestendige en isolerende eigenschappen. Ondanks deze voordelen brengt asbest ook ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Het risico van asbest is dat de vezels microscopisch klein zijn en gemakkelijk kunnen worden ingeademd wanneer ze vrijkomen uit beschadigde of verouderde asbesthoudende materialen.

Het gevaar schuilt dan ook in het feit dat de ziektes die het kan veroorzaken zich pas na vele jaren openbaren. Symptomen kunnen zich vaak pas decennia na blootstelling manifesteren, waardoor het moeilijk is om de oorzaak van de ziekte te herleiden tot asbestblootstelling. Op lange termijn kan het inademen van asbest ernstige ziekten veroorzaken waaronder; asbestose, longkanker en mesothelioom. Dit maakt het des te belangrijker om voorzorgsmaatregelen te nemen en blootstelling aan asbest te voorkomen of te minimaliseren.

Neem onmiddellijk contact met ons bij het vermoeden van asbest in uw woning, werkplek of een ander gebouw. Wij kunnen u ondersteunen bij identificeren van de mogelijke risico's en het nodige advies bieden om blootstelling aan asbestvezels te voorkomen.Heeft u meer vragen over asbest of heeft u onze diensten nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en oplossingen op maat.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x