Wat is asbest?


Asbest is een mineraal dat lang geleden veel gebruikt werd in de bouw. Het werd gezien als een zeer nuttig en veelzijdig materiaal omdat het sterk, hittebestendig en isolerend is. Asbest werd onder andere gebruikt in dakbedekking, isolatiemateriaal, plafond- en wandbekleding en in verwarmings- en ventilatiesystemen. 


Het probleem met asbest ligt in het feit dat de vezels, wanneer ze worden beschadigd of verouderen, kunnen worden vrijgegeven in de lucht in de vorm van kleine deeltjes. Deze vezels kunnen worden ingeademd en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. In feite is asbest een bekend kankerverwekkend materiaal en staat het in verband met verschillende ernstige aandoeningen, waaronder longkanker, asbestose en mesothelioom.


Om deze reden is het sinds 1998 in Belgiƫ verboden om asbesthoudende materialen te produceren, te verhandelen of te hergebruiken . Het verwijderen en omgaan met asbesthoudende materialen moet uiterst zorgvuldig gebeuren om de blootstelling aan asbestvezels te minimaliseren.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen wat asbest is en hoe ermee om te gaan. Asbest kan zich verborgen bevinden in oudere gebouwen en materialen, en het is van essentieel belang om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om je gezondheid te beschermen.Heeft u meer vragen over asbest of heeft u onze diensten nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en oplossingen op maat.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x